Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Balíci materiály a balíci technika používána v potravinářství
Konečný, Petr
Bakalářská práce s názvem Balící materiály a balící technika používaná v potravinářství se věnuje nejčastěji používaným obalovým materiálům, jejich vlastnostem a použitím. Dále se zabývá obalovými technologiemi, které jsou v potravinářství využívány, a také stroji, jenž s touto problematikou souvisí. Práce se věnuje jednotlivým obalovým materiálům, jejich složením, výrobou, kladným i záporným vlastnostem. V další části uvádí popis balící techniky používané u potravin, pro jaké potraviny jsou dané techniky vhodné, a jaké balící materiály jsou u nich používány. V poslední části práce jsou uvedeny legislativní požadavky spojené s problematikou balících materiálů.
Balení potravin
Zajoncová, Veronika
Bakalářská práce se zabývá jednotlivými druhy obalů, které se používají v potravinářském průmyslu. Mezi nejčastěji používané materiály pro výrobu obalu se řadí dřevo, papír, sklo, kov, textil a plasty. Mezi hlavní funkce obalu patří manipulační, ochranná, informační, prodejní a ekologická. Dále je práce zaměřena na cizorodé látky, které se mohou v potravinách nacházet. Nejčastěji jsou to estery kyseliny ftalové, formaldehyd, bisfenol A. Ty se mohou vyskytovat v potravině pouze v minimálním množství. Také jsem do práce začlenila problematiku označování potravin. Základním zdrojem informací pro spotřebitele jsou údaje na obalech. Podle toho se spotřebitel rozhodne při výběru potravin z velkého množství výrobků. Legislativa stanovuje požadavky na označování potravin, zaměřuje se na potraviny balené, nebalené a zabalené.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.